Källkritikens vecka del 1: Digitala lektioners källkritiksutmaning

Delta i Internetstiftelsens Digitala lektioners källkritiksutmaning inför Källkritikens dag. Gör en av de digitala lektionerna om källkritik så skänker Internetstiftelsen fem kronor till Unicefs arbete för barn i världen för varje elev som deltar.  Du som lärare får stöd i användandet av lektionerna.
Nyligen släppte även IIS digitala lektioner i källkritik även för gymnasiet. Detta innebär att även du som gymnasielärare kan delta i utmaningen och göra en insats för Unicef.
Om du inte har använt Digitala lektioner tidigare så är det ett bra läge att göra det nu. Digitala lektioner är en kostnadsfri lärresurs från Internetstiftelsen, framtagen för att hjälpa lärare att undervisa i digital kompetens och möta de läroplansförändringar som trädde i kraft hösten 2018. Med en enkel filtrering finner du stadium-anpassande lektioner i programmering, digital källkritik, netikett med mera, alla med direkta kopplingar till de nya skrivningarna i läroplanen. Digitala lektioner kräver inget inlogg.

Även om du inte tänker delta i utmaningen rekommenderar vi att du tar en titt på Digitala lektioner. Vi har tidigare bl.a. skrivit om Digitala lektioner och programmering och Digitala lektioner för programmering på högstadiet. 

Creative Commons logotyp

Denna text har tidigare publicerats på Pedagog Trelleborg av angiven författare och är licensierad under Creative Commons om inte annat anges.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *